حکم بازی کردن پاسور از طریق موبایل یا کامپوتر چیست؟
ورق بازی در کشور چین و در قرن نهم میلادی بوجود آمد. این بازی دارای ۵۴ برگ با اشکال مختلف است. که معمولا به کل ورق بازی هم پاسور گفته میشود. از آنجا که این بازی سالها بعد از عصر ائمه اطهار(ع) بوجود آمده است، در متون دینی اسلام حکم خاصی نسبت به این بازی نداریم. اما از آنجا که این بازی برای قمار استفاده میشود .حکم قمار شامل آن نیز می شود و
قمار کردن با هر هر چیزی از جمله پاسور در فقه اسلامی حرام اعلام شده است. در آیه ۲۱۹ سوره بقره از میسر نهی شده است. امام باقر(ع) در معرفی میسر فرمودهاند که هر آن چیزی که با آن قمار انجام شود میسر و حرام است.
اما ببینیم حکم شطرنج با کامپیوتر از نگاه علما :
?آیت الله خامنه ای:
اگر بازی بین دو نفر باشد، حکم بازی با آلات قمار را دارد و حرام است و اگر به تنهایی بازی میکند، در صورتیکه مفسده ای بر آن مترتب نباشد،
بازى با ورقهايى که عرفاً، آلات قمار محسوب مىشوند، مطلقاً جايز نيست ولى بازى با ورقهايى که عرفاً آلت قمار محسوب نمىشوند، بدون شرط بندى اشکال ندارد.
و بهطور کلى بازى با هر چيزى که مکلّف تشخيص دهد از آلات قمار است و يا در آن شرط بندى شود، به هيچ وجه، جايز نيست. و بازى با هر وسيله اى که جزء آلات قمار به حساب نيايد، بدون شرط بندى، اشکال ندارد.
? آيت الله سيستاني
اگر در عرف محل شما این آلت یک بازی قماری شمرده شود بنابر احتیاط واجب بازی کردن با آن هرچند با کامپیوتر باشد جایز نیست.