حکم_جوشانیدن_کشمش_و_خرما_در_غذا
?سوال:
آیا جوشانیدن کشمش وخرما در غذا باعث نجس شدن وحرام شدن غذا میشود ⁉️⁉️
✅پاسخ:
?آیة الله العظمی خامنهای:
نجس نمیشود و استفاده از آن اشکال ندارد.
? آیة الله العظمی سیستانی:
خرما و مویز و کشمش و آب آنها اگر چه جوش بیایند پاک، و خوردن آنها حلال است.
?آیة الله العظمی مکارم شیرازی:
هرگاه مویز و کشمش را در غذا بریزند و بجوشد، به طوری که آب به داخل آن نفوذ کند و آب داخلش نیز بجوشد حرام میشود، اما نجس نیست و میتوان آنها را جدا کرد و غذا را خورد. ولی در حال سرخ کردن و دم کردن در برنج و امثال آن مانعی ندارد. و در مورد خرما نیز اگر آب آن در غذا وارد شود و بجوشد و مستهلک شود، مانعی ندارد. ولی اگر مقدار آن به قدری باشد که بجوشد ولی مستهلک نشود، نمیتوان آنرا خورد.
?آیة الله العظمی صافی گلپایگانی :
هیچیک از موارد مذکور در سۆال اشکال ندارد.
?آیة الله العظمی نوری همدانی:
کشمش و خرما با جوشیدن در غذا نجس نمیشود و خوردن آن اشکال ندارد.