نرم خویی
آیه روز:
فَبِمَا رَحْمَةٍ مِّنَ اللّهِ لِنتَ لَهُمْ وَ لَوْ كُنتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لاَنفَضُّواْ مِنْ حَوْلِكَ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَ شَاوِرْهُمْ فِي الأَمْرِ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللّهِ إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ الْمُتَوَكِّلِينَ (آل عمران / آیه 159)
? ترجمه :
به (بركت) رحمت الهى، در برابر آنان ( مردم) نرم (و مهربان) شدى! و اگر خشن و سنگدل بودى، از اطراف تو، پراكنده مى شدند. پس آنها را ببخش و براى آنها آمرزش بطلب! و در كارها، با آنان مشورت كن! اما هنگامى كه تصمیم گرفتى، (قاطع باش! و) بر خدا توكل كن! زیرا خداوند متوكلان را دوست دارد.
گزاره: نرم خوئی، مهربانی و رأفت از ویژگی هایی است که اگر در انسان باشد سبب جذب افراد به سوی فرد می شود. در این آیه خداوند به پیامبر اسلام تذکر می دهد که به دلیل اخلاق نیکوی ایشان که از مصادیق رحمت خدا است، افراد گرد ایشان را گرفته اند و البته این ویژگی خاص که در دیگر معصومین هم برجسته است، منحصر به دوران حیات ظاهری ایشان هم نمی شود. بدون شک اگر رأفت امام رئوف علی بن موسی الرضا علیه السلام در پاسخ به حوائج زائرانشان نبود، این همه زائر از نقاط دور و نزدیک کشور و حتی جهان رنج سفر را بر خود هموار نمی کردند و مقید نمی شدند که مرتب خودشان را به پابوس امام رئوف برسانند. پس مطابق این آیه، همین اقبال قابل توجه زائران ایشان نشان دهنده منش مهربانانه ایشان با مردم است.
#اهل_بیت، #مهربانی، #اخلاق، #حاجت_روایی