آسان شدن امور دشوار
و َاللَّائِي يَئِسْنَ مِنَ الْمَحِيضِ مِنْ نِسَائِكُمْ إِنِ ارْتَبْتُمْ فَعِدَّتُهُنَّ ثَلَاثَةُ أَشْهُرٍ وَ اللَّائِي لَمْ يَحِضْنَ و َأُولَاتُ الْأَحْمَالِ أَجَلُهُنَّ أَنْ يَضَعْنَ حَمْلَهُنَّ وَ مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مِنْ أَمْرِهِ يُسْرًا ( طلاق / آیه 4)
? ترجمه:
زناني از شما كه از عادت ماهانه ماءيوسند، اگر در وضع آنها (از نظر بارداري) شك كنيد، عده آنان سه ماه است، و همچنين آنها كه عادت ماهانه نديده اند، و عده زنان باردار اين است كه بار خود را بر زمين بگذارند، و هر كس تقواي الهي پيشه كند خداوند كار را بر او آسان مي سازد.
آسان شدن امور دشوار؛ این آیه به یکی از احکام ویژه زنان در هنگام طلاق می پردازد. اما نکته ای که از این آیه مد نظر است جمله پایانی آن است. اینکه کسی که تقوا پیشه کند، خداوند امور دشوار را برایش آسان می کند. این نکته بسیار مهمی است و راهبرد بسیار ارزشمندی در برخورد با انبوه مشکلات روز مره زندگی امروز. در واقع بخش عمده ای از گره خوردن امور مختلف در زندگی روزمره ما، ناشی از عدم رعایت تقوا در حوزه های مختلف است. (معمولا خودمان را توجیه می کنیم که این گناهی را که مرتکب می شویم که چیزی نیست… ) نکته مهم دیگر تقوا در رعایت حقوق اجتماعی است. بسیاری از افرادی که واجبات فردی آن ها ترک نمی شود، در هنگام تنش با افراد اجتماع چه تنش های مالی باشد و چه تنش های دیگر مانند اموری مثل طلاق، تصادف، و … تقوا را رعایت نمی کنند و از سر کینه و عصبانیت، حقوق مسلم افراد را زیر پا می گذارند. بنابراین جا دارد که