رویارویی با تهمت و ترور شخصیت
قَالُوا إِنْ يَسْرِقْ فَقَدْ سَرَقَ أَخٌ لَهُ مِنْ قَبْلُ فَأَسَرَّهَا يُوسُفُ فِي نَفْسِهِ وَ لَمْ يُبْدِهَا لَهُمْ قَالَ أَنْتُمْ شَرٌّ مَكَانًا وَ اللَّهُ أَعْلَمُ بِمَا تَصِفُونَ (یوسف / آیه 77)
? ترجمه:
(برادران) گفتند اگر او (بنيامين) دزدي كرده (تعجب نيست) برادرش (يوسف) نيز قبل از او دزدي كرده، يوسف (سخت ناراحت شد و) اين (ناراحتي) را در درون خود پنهان داشت و براي آنها اظهار نداشت (همين اندازه) گفت شما بدتر هستيد و خدا از آنچه توصيف مي كنيد آگاه تر است.
رویارویی با تهمت و ترور شخصیت؛ از دیرباز تا کنون انسان ها با تهمت و ترور شخصیت مواجه می شدند. به ویژه بندگان صالح خدا و در راس آن ها پیامبران الهی. و چه بسیار پیش می آمده است که فرد نمی توانست از خودش در برابر این تهمت ها دفاعی کند و یا جامعه دفاعیاتش را نمی پذیرفت. این مسئله این قدر دشوار هست که افرادی را اسیر خشم و برخوردهای غیر عاقلانه نماید. اما پیامبران الهی تمام این تهمت ها را با صبر و بردباری پشت سر می گذاشتند. اینگونه مواقع از کوره در رفتن همان چیزی است که فرد تهمت زننده در تایید تهمت هایش به آن نیاز دارد. آیه درباره تهمت دزدی زدن برادران یوسف به او در مقابل چشمان خود یوسف است، هر چنو که در آن هنگام برادران او را نمی شناختند.